Molenaars

Op de Opwettense watermolen zijn 3 molenaars werkzaam.

Martijn Coenraads

Ik ben op mijn 8e na een Nationale Molendag op de Collse Watermolen begonnen bij Edwin en Piet van Bussel. Hier heb ik mijn opleiding gedaan, op mijn 18e ben ik geslaagd voor het examen. Ik was de jongste en één van de eerste geslaagde watermolenaars. Ook ging ik regelmatig met Piet en Edwin mee malen op de Roosdonck in Nuenen. Na mijn examen ben ik tot ongeveer 2005 actief geweest op de Collse Watermolen in Eindhoven.

Vanaf 2005 ben ik gaan draaien met Holtens Molen in Deurne, ik liep daar al een paar jaar rond, maar door de verhuizing van Mark Dwarswaard waren er molenaars nodig op de molen. Hier heb ik o.a. meegewerkt aan de bouw van de huidige houtzagerij. In 2010 kwam ik in contact met de eigenaar van de Opwettense Watermolen (Peer Geboers), hij vroeg me of ik molenaar wilde worden op zijn molen. Hier kon ik geen nee tegen zeggen, deze watermolen is zo mooi authentiek van binnen. Helaas kon ik pas in 2012 beginnen op de molen, de molentak was tot die tijd afgesloten i.v.m. de bouw van het restaurant. Verder ben ik ook actief als instructeur en examinator voor de watermolens.


Mark Dwarswaard

Deel1.

Deel2


Jeroen van Boxmeer

Jeroen van Boxmeer is onlosmakelijk met molens verbonden. Al vanaf zijn twaalfde levensjaar is Jeroen molenenthousiast. Dit is ontstaan toen bij de Bijenkorf de wieken werden vervangen. Waar bij veel jeugd de interesse in de loop der jaren wegebt is deze bij Jeroen uiteindelijk gebleven.

Op 16-jarige leeftijd begon de opleiding voor Jeroen, dit deed hij op voornamelijk op de molens van Nuenen en Gemert. Met diverse draaiuren op molens in Peelland en het molenaarsexamen in Geldrop leerde hij in deze jaren veel molens kennen. Een korte tijd mocht Jeroen zich de jongste molenaar van Nederland noemen, slechts twee weken.

Jeroen heeft een aantal jaren gedraaid op de Roosdonck in Nuenen en de Bijenkorf in Gemert.

Het molenaarsschap heeft hij inmiddels uitgebreid met het diploma watermolenaar (wederom de jongste van het land), en is hij een van de molenaars op de Opwettense watermolen.Niels Okhuijzen Mulder

Deel1.

Deel2

Opwettense watermolen


Adres: Opwettenseweg 203
           5674AC, Nuenen

Email: Opwettense Watermolen

Molenaars:
           Martijn Coenraads (06-52612522)
           Mark Dwarswaard
           Jeroen van Boxmeer
           Niels Okhuijzen Mulder


Openingstijden:
           In de regel op zondagmiddag
           Andere dagen op afspraak.Te volgen op: