Molenaars

Op molen De Volksvriend zijn 2 molenaars werkzaam.

Twan Rooijakkers

Nageslacht van de familie van Hoorn die eigenaar was van de Opwettense Watermolen. In 2011 is Twan is door Jan van Extel (die in het onderhoudsteam zit) in contact gekomen met de Gemertse molenstichting en is sindsdien wekelijks op de molen te vinden. De eerste 5 jaar bij molen De Bijenkorf en sinds 19-4-2017 is hij molenaar op de Volksvriend.

Twan is op 12-04-2015 geslaagd voor het molenaarsexamen.

Twan van Bommel

Sinds april 2017 ben ik molenaar op De Volksvriend. In 2014 ben ik begonnen met de opleiding tot windmolenaar en heb deze in 2017 afgesloten met een diploma. Tijdens mijn opleiding vele molens bezocht door heel Nederland om zoveel mogelijk kennis en ervaringen op te doen. Nu molenaar op de prachtig gerestaureerde molen De Volksvriend. De historie en techniek van de molen en het rondleiden van bezoekers maken het molenaar zijn een mooie, afwisselende en boeiende hobby.

Jos van Dommelen

Vanaf het voorjaar van 2018 draai ik al op de Volksvriend, en gelijk begonnen met de opleiding tot molenaar. Na 1 keer uitstel van het examen door Covid maatregelen heb ik toch mijn diploma gehaald op 8 oktober 2020. Mijn achtergrond in techniek en mijn voorliefde voor oude mechanische werktuigen passen goed bij in ere houden van ons cultureel erfgoed zijnde de molens. Een prachtige bezigheid.

De Volksvriend


Adres: Oudestraat 86
           5421WG, Gemert

Molenaars:
           Twan Rooijakkers
           Twan van Bommel
           Jos van Dommelen

Openingstijden:
           Dinsdag: 19.00 - 22.00            Zaterdag: 10.00 - 16.00Te volgen op: