Molenaars

Op molen De Bijenkorf zijn 3 molenaars werkzaam.

Twan Rooijakkers

Nageslacht van de familie van Hoorn die eigenaar was van de Opwettense Watermolen. In 2011 is Twan is door Jan van Extel (die in het onderhoudsteam zit) in contact gekomen met de Gemertse molenstichting en is sindsdien wekelijks op de molen te vinden. De eerste 5 jaar bij molen De Bijenkorf en sinds 19-4-2017 is hij molenaar op de Volksvriend.

Twan is op 12-04-2015 geslaagd voor het molenaarsexamen.

Jeroen van Boxmeer

Jeroen van Boxmeer is onlosmakelijk met molens verbonden. Al vanaf zijn twaalfde levensjaar is Jeroen molenenthousiast. Dit is ontstaan toen bij de Bijenkorf de wieken werden vervangen. Waar bij veel jeugd de interesse in de loop der jaren wegebt is deze bij Jeroen uiteindelijk gebleven.


Op 16-jarige leeftijd begon de opleiding voor Jeroen, dit deed hij op voornamelijk op de molens van Nuenen en Gemert. Met diverse draaiuren op molens in Peelland en het molenaarsexamen in Geldrop leerde hij in deze jaren veel molens kennen. Een korte tijd mocht Jeroen zich de jongste molenaar van Nederland noemen, slechts twee weken.

Tijdens de eerste jaren van zijn molenaarsschap heeft Jeroen vooral gedraaid op de Roosdonck in Nuenen. Ondertussen is hij echter weer enige tijd actief in het Gemertse. Sinds de heropening van de Volksvriend is hij als een van de molenaars aldaar aangesteld. Bovendien heeft hij zijn diploma watermolens gehaald en is hij actief op de Opwettense Watermolen te Nuenen.


Twan van Bommel

Sinds april 2017 ben ik molenaar op De Volksvriend. In 2014 ben ik begonnen met de opleiding tot windmolenaar en heb deze in 2017 afgesloten met een diploma. Tijdens mijn opleiding vele molens bezocht door heel Nederland om zoveel mogelijk kennis en ervaringen op te doen. Nu molenaar op de prachtig gerestaureerde molen De Volksvriend. De historie en techniek van de molen en het rondleiden van bezoekers maken het molenaar zijn een mooie, afwisselende en boeiende hobby.

De Volksvriend


Adres: Oudestraat 86
           5421WG, Gemert
Te volgen op: