Molenaars

Op de Genneper watermolen zijn 2 molenaars werkzaam.


Hans Kalkhoven-Driessen

Heeft 43 jaar gevaren en was hoofdwerktuigkundige bij de koopvaardij. “Ik heb het zoute water voor het zoete geruild en de stalen tandwielen voor houten.” Hans is sinds zijn pensionering (2017) actief bij de watermolens. Ik ben begonnen op de Collse Watermolen als leerling en daar ben ik nog steeds actief als assistent en bedien ik de oliemolen."

“Sinds december 2017 ben ik door de gemeente Eindehoven officieel aangesteld als beheerder molenaar op de Gennepermolen. De gemeente gaf als opdracht: de watermolen gebruiken waar hij voor gemaakt is nl. malen én open voor publiek. Voor de Corona pandemie ontvingen we ongeveer 20.000 bezoekers per jaar. Naast de molenaarscursus heeft Hans ook de Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde cursus met goed gevolg doorlopen.

Annemie Driessen-Kalkhoven

Verwacht in het najaar van 2020 ook haar molenaars diploma te behalen. Samen met Hans zijn ze de molenaars van de Genneperwatermolen. Annemie heeft molenaars bloed, de molen in Tegelen was van haar familie. Haar andere overgrootvader was bakker in Den Bosch. Het zit in haar genen: de liefde voor de molen en voor het brood. Samen, met de broer van Hans, zijn we in december 2017 in de molen begonnen. Hans zijn broer is een fantastisch gids en onmisbaar voor de administratie.

GENNEPER WATERMOLEN


Adres: Genneperweg 143
           5644RS Eindhoven

Molenaars:
           Hans Kalkhoven-Driessen            (06 13587634)
           Annemarie Driessen-Kalkhoven

Openingstijden:
           Woensdag: 12.00 - 16.00
           Zaterdag: 13.00 - 16.00
           Zondag: 12.00 - 16.00


Te volgen op: